Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Агітація на Львівщині: вже відкрили 7 кримінальних проваджень

Від початку агітації за кандидатів у депутати місцевих рад на Львівщині поліцейські відкрили сім кримінальних проваджень. Про це повідомили 20 жовтня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області.

Правоохоронці закликають усіх, кому стало відомо про факти порушення виборчого законодавства під час проведення місцевих виборів, повідомляти про це у територіальні підрозділи поліції Львівщини або на оперативну лінію 102. Поліцейські реагують на такі повідомлення негайно.

Так, слідчі та дізнавачі територіальних підрозділів поліції Львівщини проводять досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 та ч.2 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, ч.2 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України та ч.1 ст.158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців) Кримінального кодексу України.

Кримінальні провадження були відкриті за фактами викрадення банерів, агітаційних кубів та плакатів з передвиборчою агітацією кандидатів у депутати місцевих рад, пошкодження автомобілів кандидатів, а також за фактом зміни кількома десятками виборців адреси голосування.

За результатами досудових розслідувань трьом особам слідчі територіальних підрозділів поліції Львівщини вже повідомили про підозри у вчиненні злочинів, зокрема, у крадіжках. В інших кримінальних провадженнях досудові розслідування тривають.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ