Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Археологи показали знахідку із романтичним зображенням пари під деревом кохання
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи показали знахідку із романтичним зображенням пари під деревом кохання

Археологи Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба», які займаються дослідженням Львова на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розповіли про цікаву знахідку виявлену кілька років тому у середмісті.
Фото: Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба".

«Серед великої кількості знахідок, що були знайдені на теренах Львова останніми роками, можна натрапити на досить оригінальні та романтичні речі. Зокрема, такими є дві однотипні знахідки що були виявлені в середмісті, під час археологічних досліджень на вул. Федорова (2010 р) та Краківській (2014). Це невеличкі шкіряні футляри, приблизного розміру 11х6 см, оздоблені так званим зображенням «пара під деревом кохання», виконаного методом відтискання на шкірі. По контуру сцени є написи (на сьогодні ще не відчитані). Як правило на них писали прохання до святих, цитати псалмів, фрагменти любовної поезії, гасла та інші слова присвячені коханню.

Аналогічні речі на території Центрально-Східної Європи відомі в небагатьох містах, і складають не більше півтори десятка знахідок. Прямі аналоги футлярам, що виявлені в нашому місті, були знайдені лише на території південно-західної Польщі, в трьох містах – Нісі, Битові та Птаковіцах. Під «прямими аналогами» маємо на увазі вироби з зображенням сцени «пара під деревом кохання».

Виявлені артефакти датуються ХIV-XV ст. Це час розквіту мистецтва шкір'яного ремесла. Саме в цей період з'являються футляри для предметів щоденного вжитку, що носили на одязі та використовували в релігійному призначенні», - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ