Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи у Львові виявили фрагмент мурів Високого замку

У Львові археологи Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» ІА НАН України під час археологічних досліджень території парку Високий замок виявили цінну знахідку - фрагмент мурів XIV ст. Про це сьогодні, 19 вересня, в коментарі Гал-інфо повідомив археолог Остап Лазурко.

Він зазначив, що цю територію досліджували неодноразово, але жодного разу не вдавалося виявити подібну знахідку.

"Вперше під час археологічних досліджень ми виявили фрагмент мурів Високого замку. За розмірами цегли мур орієнтовно датується XIV ст. Це ймовірно фрагмент мурів так званої захаби - в'їзду на Високий замок. Фрагмент не є автентичним, адже це впалий шматок стіни", - сказав Остап Лазурко.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на початку вересня «Рятівна археологічна служба» розпочала дослідження у парку «Високий замок». На замовлення ЛКП «Зелений Львів» археологи мали провести шурфування кількох ділянок, які планують відвести під будівництво станцій та проміжних опор під майбутню канатну дорогу. 

Також нагадаємо, що руїни Високого Замку реставрують та законсервують. На це передбачено більше як 5 млн грн. Інформація про це розміщена в системі публічних закупівель Prozorro. Зокрема, управління охорони історичного середовища Львівської міської ради має намір укласти договір з переможцем тендеру на реставрацію та консервацію руїн Високого Замку - з ТзОВ "Арка-Пік" на загальну суму 5 438 650,8 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ