Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Археологи виявили докази перебування вікінгів у Америці за 500 років до Колумба
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Археологи виявили докази перебування вікінгів у Америці за 500 років до Колумба

Археологи знайшли підтвердження, що вікінги були в Америці першими європейцями. Вчені з Канади стверджують, що знайшли легендарне поселення вікінгів Хоп, на місці сучасного містечка Нью-Брансвік в східній частині Канади.
Науковці вже почали розкопки та знайшли перші реальні докази проживання вікінгів в Канаді. Зокрема, скандинави вміли добувати залізну руду. Автор: National Geographic.

Бірджітта Уоллес - канадський археолог, яка витратила більшу частину свого життя на пошуки слідів войовничих вікінгів в Північній Америці - недавно надала докази їх ранньої присутності на континенті, пише Gazeta.ua з посиланням на DailyMaіl.

Відповідно до усних скандинавських оповідей, вікінги заснували Хоп близько 1000 років тому, задовго до того, як Христофор Колумб відкрив Америку. За легендою це місце буяло виноградом, річки - лососем, а човни можна було оббити шкурами місцевих тварин. Єдине місце, яке відповідає всім цим умовам - затока мірамічі у Нью-Брансвік. Гіпотезу підтверджує також той факт, що багато артефактів, виявлені при розкопках поселень вікінгів, зроблені з деревини, батьківщиною якої є Нью-Брансвік.

Поселення Хоп було тимчасовим, знімаючись з місця, вікінги забрали інструменти, зброю і тіла своїх мертвих.

Уоллес пообіцяла, що продовжить розкопки в цьому районі, щоб представити незаперечне підтвердження того факту, що на місці Нью-Брансвік колись існувало втрачене містечко північного войовничого народу.

Науковці вже почали розкопки та знайшли перші реальні докази проживання вікінгів в Канаді. Скандинави вміли добувати залізну руду. Археологи вже виявили близько 13 кілограмів шлаку в осередку, який, за їхніми словами, використовувався для випалу залізної руди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ