Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Архів нацпамяті підписав договір про співпрацю з Історичним архівом державної безпеки Угорщини
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Архів нацпам'яті підписав договір про співпрацю з Історичним архівом державної безпеки Угорщини

У рамках домовленостей Галузевий державний архів Українського інституту національної пам'яті та Історичний архів державної безпеки Угорщини (Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára) обмінюватимуться практичним досвідом, інформацією та копіями документів. Про це інформує прес-служба УІНП.

Це надасть українцям ще більше можливостей для вільної роботи з іноземними архівами. Через карантинні обмеження укладання договору між архівами України та Угорщини відбулося в онлайн-форматі.

"На черзі підписання ще декількох договорів з подібними інституціями країн Центральної та Східної Європи", — каже директор Архіву національної пам'яті Ігор Кулик.

"Вивчення історії періоду до 1990 року досі стикається з багатьма складнощами, тому наш архів намагається співпрацювати з усіма партнерами, які зберігають документи про спільне минуле наших народів, — говорить директор Історичного архіву державної безпеки Угорщини Чех Герге Бендегуз. — Як генеральний директор Історичного архіву державної безпеки Угорщини я вважаю надзвичайно важливою співпрацю з Архівом національної пам'яті України у процесі вивчення документів, обміну копіями та створення спільних публікацій".

У майбутньому Галузевий державний архів Українського інституту національної пам'яті та Історичний архів державної безпеки Угорщини планують обмінятися електронними копіями документів, а також спільне видання книг та проведення заходів, які будуть цікаві для обох країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ