Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

АРМА відкрило доступ до Реєстру арештованих активів

Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) відкрило доступ до Реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні.

Про це повідомили в АРМА.

Цей Реєстр є комплексною базою даних про всі активи в Україні, які арештовані правоохоронцями та судами у кримінальних справах. Там можна відстежити всі дії щодо майна від його арешту до отримання державою доходу: хто розслідує кримінальну справу, ким і коли накладено арешт, як АРМА управляє майном, на яку суму воно оцінене, за скільки продане на торгах, за яким договором передане управителю та скільки коштів надійшло до бюджету від управління.

Голова АРМА Олена Дума заявила, що розуміння об’єму арештованої власності в Україні до цього часу «перебувало за щільною завісою від суспільства і було однією з найзакритіших, високо корупційних сфер».

«Відтепер громадськість побачить, якими є фактичні результати роботи АРМА за попередні роки діяльності, та зможе об’єктивно оцінити, наскільки ефективними були ці зусилля», — сказала Дума.

У Реєстрі є відкрита частина, доступна для всіх зацікавлених, та закрита — для правоохоронців.

База даних має понад 129 000 записів. АРМА вказує, що доклало значних зусиль для безпеки даних, насамперед щодо стратегічних активів та об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, перевірено тисячі записів, щоб не допустити оприлюднення відомостей про військові об'єкти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ