Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Атлас українських історичних міст, який присвячений Жовкві презентуватимуть у квітні
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

«Атлас українських історичних міст», який присвячений Жовкві презентуватимуть у квітні

Нещодавно світ побачив ще один том із серії «Атлас українських історичних міст». Цього разу він присвячений Жовкві. Презентацію Атласу планують на середину квітня. Про це повідомила прес-служба НДЦ «Рятівна археологічна служба» ІА НАН України.

Видання складається з описової частини – нарису історії міста Жовкви, а також містить репродукції історичних планів та видів міста і карти-реконструкції, що на основі сучасної наукової інформації відтворюють міський ландшафт минулого. Видання зроблене двома мовами - українською та англійською.

Атлас вийшов під егідою Національної академії наук України та під патронатом Міжнародної комісії з історичних міст.

Атлас підготували у Львівському відділенні Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С.Грушевського НАН України за участі трьох наукових установ: НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України, Державного історико-архітектурного заповідника у м. Жовкві та ТзОВ «Інституту геоінформаційних технологій».

Нагадаємо, у 2014 році Україна стала 19-ю країною Європи, яка долучилася до успішного наукового проекту з публікації атласів історичних міст. Загальноєвропейський проект нараховує більше 500 томів, присвячених містам Великобританії, Німеччини, Австрії, Франції, Італії, Чехії, Польщі, Румунії та ін. Умовами участі у проекті стали дотримання спільних наукових вимог та критеріїв добору мап, що уможливлює проведення порівняльних досліджень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ