Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Авдіївка знову без світла

Місто Авдіївка, що на Донеччині, знову знеструмлена. Про це зокрема повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

«Станом на 10:00 лінія «АКХЗ-Макіівка» #2 знeструмлeна», – йдеться у повідомленні міністерства на його сторінці у «Твіттері».

Про знеструмлення Авдіївки повідомляє на своїй сторінці у «Фейсбуці» також гендиректор Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) Муса Магомедов.

«Авдіївка і ДФС (Донецька фільтрувальна станція – ред.) без світла, АКХЗ на власній генерації. Чекаємо на дозвіл СЦКК на початок ремонтних робіт», – написав він.

Підконтрольній угрупованню «ДНР» сайти повідомляють, що роботу ДФС зупинено через обстріли. Штаб української воєнної операції інформацію наразі не коментував, але, згідно з ранковим зведенням штабу, місцевість поблизу Авдіївки залишається однією з «гарячих точок».

За даними моніторингової місії ОБСЄ, Донецька фільтрувальна станція від початку року не працювала сукупно 38 днів. Сама ДФС розташована на непідконтрольній території – між Авдіївкою, підконтрольною українським військовим, та Ясинуватою, підконтрольною угрупованню «ДНР». ДФС забезпечує водою низку населених пунктів по обидві сторони лінії розмежування, зокрема Авдіївку.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ