Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

До полоненого у червні розвідника Агєєв консул Росії так і не прийшов

Російський військовослужбовець, 22-річний Віктор Агєєв, який потрапив у полон до українських військових ще 24 червня в районі села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області досі не зустрівся із консулом Російської Федерації. Причина – він просто не приходив до російського злочинця.

Про це сьогодні, 27 вересня, під час брифінгу у Львові заявила перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає кореспондент Гал-інфо.

Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо
1/1

За її словами, російський розвідник Віктор Агєєв утримується в прекрасних умовах у Старобільському СІЗО.

«Чи знаєте ви, що Агєєв сидить в чудових умовах у Старобільському СІЗО і до нього так і не прийшов російський консул, як і до всіх інших російських «патєряшок», які сидять в українських тюрмах. Вони їм не потрібні! Якщо Україна за свої бореться і намагається витягнути з полону, то інша сторона не вмотивована цього робити», - сказала Ірина Геращенко.

Вона розповіла, що минулого тижня мами заручників терористів на Донбасі тиждень ночували та стояли з мирним пікетом під ВРУ благаючи про швидше звільнення їхніх дітей.

«Очевидно, що це дуже вразлива та делікатна тема для українського суспільства. Чи бачимо ми маму потєряшкі Агєєва під Кремлем?», - сказала Геращенко.

Нагадаємо, що російський кадровий розвідник Віктор Агєєв є контрактником ЗС РФ з березня 2017 року. Російська сторона одразу ж після факту полону відмовилася від нього, а в ОРЛО почали вигадувати пояснення та називати його «ополченцем».

Росія відмовились від полоненого розвідника

Як повідомляло Гал-інфо, Віктор Агєєв проходив службу у частинах спецпризначення РФ.

При ньому був військовий квиток і паспорт громадянина Російської Федерації.

Російська сторона на рівні Міністерства оборони Російської Федерації вже офіційно відмовилася від нього. Вони не заперечують, що він був військовослужбовцем збройних сил Російської Федерації. Начебто відомостей про його перебування на службі від 2016 року нема. Це не вперше. Існування попередніх затриманих спецпризначенців росіяни також офіційно заперечували

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ