Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Австралія ввела нові санкції проти держави-агресора росії

Уряд Австралії запровадив нові санкції проти 45 фізичних і юридичних осіб рф.

Про це повідомляється у заяві глави МЗС Австралії Пенні Вонг.

“Сьогоднішні санкції підкреслюють відданість Австралії співпраці з партнерами, щоб підтримувати тиск на Росію та тих, хто підтримує її незаконну та аморальну війну. Режим санкцій Австралії проти Росії відображає нашу підтримку народу України, суверенітету та територіальної цілісності країни”, — заявила посадовиця.

Обмежувальні заходи спрямовані проти 35 організацій російського оборонного, технологічного та енергетичного секторів, а також 10 людей, серед яких — російські міністрів і високопосадовців та високопоставлені військові у Білорусі.

Під нові санкції потрапили російські компанії, що постачають передові технології, електроніку та обладнання для Збройних сил Росії. А також ті, що займаються атомною енергетикою та видобутком ресурсів в Арктиці. Також санкції застосовані проти першого віцепрем'єра Росії Андрія Бєлоусова і віцепрем'єра Дмитра Чернишенка. Під санкції потрапили основні російські оборонні підприємства, включно з найбільшим російським виробником військових вертольотів і його генеральним директором, а також білоруські високопосадовці, які загрожують суверенітету та територіальній цілісності України.

Станом на зараз Австралія застосувала санкції проти понад 1100 осіб та організацій, які підтримують вторгнення РФ в Україну.

17 липня уряд Великої Британії запровадив санкції щодо 14 росіян, зокрема, обмежувальні заходи застосували проти 11 осіб, причетних до примусової депортації українських дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ