Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Балаяж: особливості техніки фарбування волосся

Сьогодні у світі моди відсутні суворі обмеження. Сучасні дівчата часто обирають яскраве забарвлення з кольоровими пасмами. Але й природність не втрачає своїх позицій.

Пропонується кілька технологій фарбування, що дозволяють досягти ефекту натуральності. Одна з них – балаяж.

Що таке балаяж

Це технологія фарбування, один із різновидів мелірування, що дозволяє отримати ефект природно вигорілого на сонці волосся. Вперше вона була застосована ще в 70-х роках минулого століття у Франції.

Якщо омбре — перехід від темнішого кольору біля коренів до світлішого на кінчиках локонів, то балаяж — це чергування пасм різних відтінків по горизонталі. Якщо при шатушу в такий спосіб фарбуються лише кінчики волосся, то при виконанні балаяжу фарбуванню можуть піддаватися локони майже по всій довжині.

Увага! Балаяж передбачає розмиття кордонів між переходом відтінків, тоді як для шатушу та омбре характерний сильний контраст.

На відміну від мелірування балаяж передбачає фарбування не великих, а дрібних пасм.

Переваги балаяжу

Фарбування волосся балаяж https://fastline.studio/services/coloring/balayazh/ має кілька вагомих плюсів, які свідчать на користь вибору цієї технології:

  1. Підходить для будь-якої пори року. Для осінньо-зимового періоду рекомендується вибирати теплі темні відтінки. Це допоможе досягти зовнішньої гармонії з природою. Влітку красиво виглядає зачіска, яка справляє ефект натурального вигорання пасм.
  2. Дозволяє плавно перейти від свого природного кольору до відтінку, що сподобався, а також знайти альтернативу меліруванню, що вимагає регулярної корекції, а отже, витрат часу і коштів.
  3. Дає можливість перевірити, наскільки підходить вибраний колір, не вдаючись до кардинальних змін.
  4. Створює ефект густоти для тонкого волосся та легкості – для щільного.

Ця техніка не вимагає постійних візитів до майстра для проведення процедури фарбування при відростанні волосся.

Кому підходить балаяж?

Балаяж підходить власницям волосся будь-якого кольору. Винятком є дуже світлі локони, тому що додаткове знебарвлення таких пасм не приносить жодного результату.

Оптимальним варіантом для застосування цієї технології є світло-русяве або золотисто-медове волосся. У підсумку після фарбування окремих пасм у ще світліші відтінки виходить максимально натуральний ефект вигорілих локонів.

При роботі з дуже темним волоссям рекомендується ретельніше поставитися до вибору тонів. Важливо уникнути сильного розмаїття між основою та освітленими пасмами. Як правило, у цьому разі достатньо створити легкий ефект сонячних відблисків.

Процедура для темноволосих часто проводиться в кілька етапів. Перерва між ними має становити не менше ніж 2–3 тижні. Це необхідно для збереження здоров'я локонів.

Хочете виглядати бездоганно? Звертайтеся в салон краси в Києві https://fastline.studio/! Спеціалісти Fast Line Studio підберуть оптимальний колір та виконають фарбування на високому рівні. Додатково можна замовити інші сети або набори послуг (манікюр, педикюр), які будуть виконуватися паралельно.

Увага! При освітленні темного волосся на першому етапі складно нейтралізувати жовтий або червоний підтон. Для цього використовується тонування коренів і фарбування пасм по всій довжині, після змивання кінчики набувають світлого відтінку.

Власниці рудих локонів за допомогою фарбування балаяж можуть отримати яскравий сонячний образ.

Технологія виконання процедури

Насамперед майстер визначає потрібний малюнок, створює переходи між відтінками. Тільки потім він розпочинає тонування пасм у вибраний відтінок.

Для отримання ідеального результату процедура може виконуватись у кілька етапів. Це дозволяє досягти бажаного ефекту, не завдаючи шкоди локонам. Для закріплення проміжного результату пасма піддаються тонуванню.

Зазвичай фахівець обирає 2 або 3 тони (але не більше) з розмитими межами. Щоб досягти ефекту вигорілого волосся, рекомендується використовувати фарбу натуральних відтінків. Але за бажанням можна вибрати і яскраві кольори, такі як синій, зелений, фіолетовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ