Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Баскетбол: «Черкаські Мавпи» оголосили про відхід з Суперліги

«Черкаські Мавпи» опублікували звернення, в якому заявили про свій вихід з Суперліги.

«В останні два роки Суперліга під впливом негативних економіко-політичних процесів значно скоротила свою статутну діяльність. Структура Суперліги критично скоротилася, функції проведення чемпіонату передані ФБУ. Прийняття колективних рішень неможливо, засновники припинили збиратися для обговорення діяльності Суперліги.

У 2014 році почався процес розпаду Суперліги. Три клуби-засновника, а саме «Донецьк», «Азовмаш» і «Кривбасбаскет» не взяли участі в сезоні 2014/2015 і зникли з баскетбольної карти України. Цей процес продовжується і зараз.

Сезон 2014/2015 закінчився невиконанням статутних зобов'язань з виплати сезонних внесків такими клубами: «Ферро-ЗНТУ», «Одеса», «Політехніка-Галичина», «Говерла», «Дніпро-Азот» на загальну суму 1198515 гривень; «Ферро-ЗНТУ» збанкрутував.

Два клуби («Будівельник» і БК «Київ») за даними Суперліги не розрахувалися з суддями, які обслуговували матчі плей-офф на загальну суму 120 500 гривень.

Фактично Суперліга вже два роки перебуває в стані системної фінансової та організаційної кризи. А в останній рік існує тільки в інтернеті», - йдеться у заяві «Черкаських Мавп».

У листі також повідомляється, що клуб виходить з Суперліги без боргів і невиконаних зобов'язань.

Нагадаємо, власником «Черкаських Мавп» є президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський.

Трибуна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ