Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Батьки Тараса Познякова вимагають довічного терміну вбивцям сина

4 квітня минає рік від дня зникнення 25-річного львів'янина Тараса Познякова. За кермом "Ауді А6" він вирушив зі Львова до столиці. Узяв двох пасажирів. Про поїздку домовився з ними на порталі "БлаБлаКар". За 30 км від Києва з'їхав у ліс і зник.

Машину Тараса знайшли в одному з гаражів Києво-Святошинського району столиці. На ній були інші номери. У салоні виявили кров та кульові отвори. У багажнику — забруднені глиною берці.

За півроку правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві Познякова — 36-річного Дмитра Голуба. Він родом із Чернівців, був добровольцем ДУК "Правий сектор". Має позивний "Тоф". Другого підозрюваного, росіянина 26-річного Луана Кингисеппа, оголосили в державний розшук.

23 березня відбулося перше судове засідання у справі. Вирок Дмитру Голубу визначатиме суд присяжних. Батьки Тараса наполягають на довічному позбавленні волі.

— Голуб до суду прийшов підготовлений. Мав при собі з десяток листків із питаннями. Зізнається лише у викраденні "Ауді", убивство Тараса заперечує. Питав, чому вимагаємо покарання за вбивство сина і водночас молимось за його повернення, — говорить Ольга Король, мати Познякова.

— Лише коли знайдуть тіло Тараса, батьки остаточно повірять у його смерть. Доти не втрачають віри в краще, — каже волонтер 33-річний Ігор Зінкевич.

15 березня в соцмережі друзі вітали Познякова з днем народження. Йому мало б виповнитись 26.

"Не полишаючи віри і в очікуванні дива: батько, мати, родичі, друзі — чекають, шукають, моляться. Я прошу всіх, хто прочитає цей пост, помоліться за раба Божого Тараса. Нехай він знайдеться", — пише у "Фейсбуку" Емма Шиманович.

Тарас Позняков працював секретарем Шевченківського районного суду Львова.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ