Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

БЕБ: у Києві на кіно відмили майже 5 мільйонів

Фігурантам провадження повідомлено про підозру
фото БЕБ

Детективи БЕБ викрили посадовців одного з комунальних некомерційних підприємств (КНП) КМДА та директора товариства у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Про це у телеграмі повідомляє БЕБ.

Детективи БЕБ спільно з оперативниками кіберполіції встановили, що посадові особи КНП оголосили проведення двох публічних тендерів щодо закупівлі послуг з виготовлення навчальних відеоматеріалів та додатку для телефону.

За результатами розгляду тендерних пропозицій між КНП та товариством-переможцем укладено два договори про надання послуг. Згадана компанія пов’язана зі службовими особами цього комунального підприємства. Загальна вартість закупівлі становила 5,1 млн грн, основний вид діяльності ТОВ - виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм.

Надалі посадовці, зловживаючи службовим становищем, ще до моменту фактичного надання послуг підписали акти виконаних робіт. Однак надані згодом послуги та матеріали не відповідали технічним вимогам, що зазначені у договорі.

Після підписання актів частину коштів товариство-переможець повернуло на рахунок КНП, а 4,5 млн грн перерахувало на рахунок іншого підприємства з ознаками фіктивності за нібито надані послуги з виготовлення відеоматеріалів. Фактично ці послуги не надавались.

В ході досудового розслідування було проведено низку слідчих дії, створено аналітичний продукт, проведено та отримано висновок судово-економічної експертизи КНДІСЕ, якою підтверджено збитки у сумі 4,9 млн грн.

Фігурантам провадження повідомлено про підозру.

Процесуальне керівництво - прокурори Офісу Генерального прокурора, оперативне супроводження - працівники Департаменту Кіберполіції НПУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ