Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

​Бельгія і Нідерланди підтримуватимуть Україну на шляху її євроатлантичної інтеграції

Україна, Бельгія і Нідерланди уклали Спільну декларацію, якою формалізували підтримку України на євроатлантичному напрямку.
Фото зі сторінки Ігоря Жовкви

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква повідомив, що під час зустрічі Володимира Зеленського та глав урядів Бельгії й Нідерландів у Гельсінкі було укладено Спільну декларацію.

"Документ охоплює найважливіші теми спільного порядку денного: задоволення нагальних оборонних потреб України, підтримка української Формули миру, просування України до членства в НАТО та гарантування безпеки України, притягнення росії до відповідальності, а також подальше посилення антиросійських санкцій та розробка механізму відшкодування збитків, завданих російською агресією", – ідеться у повідомленні.

Ігор Жовква відзначив позитивну динаміку у двосторонніх домовленостях з часу підписання двосторонньої декларації між лідерами України й Бельгії 26 листопада.

"У новому документі ми суттєво конкретизували питання євроатлантичної інтеграції України, а також змогли зафіксувати необхідність розгляду питання безпекових гарантій під час Вільнюського саміту НАТО у липні цього року. Декларація чітко закріплює, що до нашого повноцінного членства Бельгія і Нідерланди підтримуватимуть Україну на шляху її євроатлантичної інтеграції та усіляко зміцнюватимуть військову спроможність нашої держави", – повідомив заступник керівника ОП.

Важливим елементом декларації є визнання того, що безпека України має велике значення для Альянсу, сказав Жовква, зазначивши, що "схоже формулювання було включено у Мадридську декларацію НАТО в контексті безпеки Фінляндії й Швеції до набуття ними членства в Альянсі". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ