Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Більше 2 млн. учасників Великої війни – база даних
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Більше 2 млн. учасників Великої війни – база даних

Портал «Пам'яті героїв Великої війни 1914-1918 рр.» створено з ініціативи Міністерства оборони Російської Федерації і містить найбільш повну на сьогоднішній день інформацію про участь військ Російської Імперії (в.т.ч. українців) в Першій світовій війні. Джерелами для наповнення порталу є справжні документи, що зберігаються в російських архівах

За допомогою порталу користувачі можуть знайти відомості про подвиги і нагороди героїв Першої світової війни, про загиблих і зниклих без вісти військовослужбовців російської імператорської армії. На сайті доступні 2 278 000 записів на персоналії з «Картотеки Бюро з обліку втрат на фронтах Першої світової війни 1914-1918 рр.». В деталях відтворена структура російської імператорської армії. Геолокаційні дані про бойові дії на території Російської імперії та Європи співвіднесені з сучасними картами, що дає можливість відстежувати бойові шляхи вояків Першої світової.

Портал розроблений з урахуванням того, що сучасні користувачі, як правило, мають досить мізерні відомості про своїх предків, які жили сто і більше років тому, і дозволяє відновлювати долі близьких по невеликій кількості непрямих ознак. Так, якщо у користувача є труднощі у визначенні найменувань адміністративно-територіальних одиниць і населених пунктів початку ХХ століття, він може курсором миші виділити область пошуку на електронній географічній карті, а система автоматично відфільтрує результати запиту, в яких розташування історичних населених пунктів буде потрапляти в зазначену користувачем область.

На електронній карті розташовані інтерактивні мітки бойових операцій, клікнувши на які можна отримати коротку історичну довідку про цю операцію.

Портал також містить достовірні історичні відомості про бойовий потенціал Російської Імперії на момент початку війни, структуру, склад російської армії, загальну інформацію про роди і види військ, бойові характеристики озброєння і військової техніки, обмундирування, нагороди і т.п.

Ознайомитись із Порталом «Пам'яті героїв Великої війни 1914-1918 рр.» можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ