Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Біля залізничної колії діяв незаконний пункт прийому крадених залізничних деталей

Четвертого вересня на станції Мудрьона біля Кривого Рогу в гаражі, у 30 метрах від залізничної колії, працівники воєнізованої охорони залізниці виявили незаконний пункт прийому металобрухту. При огляді було знайдено близько 30 м порізаних рейок, маневровий карликовий світлофор, елементи вантажного вагона, 8 костилів та ін. У результаті затримані та передані правоохоронцям троє непрацюючих громадян. Про це йдеться у повідомленні на сайті Укрзалізниці.

У незаконних пунктах прийому металобрухту за вкрадені деталі грабіжники отримують кілька десятків гривень, а відновлення пошкодженого обладнання коштує залізниці в сотні разів більше. Окрім невиправданих фінансових витрат галузі, через такі дії зловмисників порушується графік пасажирського та вантажного руху, потерпають пасажири.

Так, вчора, 8 вересня, на перегоні Дачне — Усатове Одеської області крадії розграбували релейну шафу та викрали обладнання сигналізації та зв’язку, що забезпечували безпеку руху поїздів, зупинивши рух поїздів на півгодини. Раніше, 6 вересня, на перегоні Перехрестове — Затишшя (також на Одещині) через пограбування обладнання сигналізації та зв’язку було зупинено 8 поїздів на термін до години.

Воєнізована охорона Укрзалізниці з початку року перевірила 1985 пунктів прийому металобрухту, у 16 з яких виявлено вкрадені на залізниці деталі. Охоронці затримали 19 злочинців і спрямували до правоохоронних органів близько 3 тис. звернень.

Укрзалізниця сподівається на прискорення реагування правоохоронців на повідомлення про злочини, небезпечні для залізничників та пасажирів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ