Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики «ДНР» захопили представників ОБСЄ в заручники, - Гармаш

Бойовики терористичної організації «ДНР» фактично захопили в заручники представників ОБСЄ в окупованій РФ Горлівці.
фото з відкритих джерел

Про це у понеділок, 18 жовтня, заявив у себе у фейсбуці представник української делегації у Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш.

Згідно з повідомленням Спеціальної моніторингової місії, двоє озброєних невідомих увійшли до готелю, у якому проживають міжнародні спостерігачі, і заявили, що їм заборонено залишати його територію, поки не буде звільнено диверсанта «ДНР», захопленого ЗСУ на підконтрольній Україні території за лінією розмежування на Донбасі.

За словами українських військових, зловмисник здійснював розвідку місцевості та був переодягнений у представника Спільного центру з контролю і координації. Водночас у бойовика виявилася зброя, носіння якої членам СЦКК заборонено.

«ОБСЄ - це 57 держав, і всі рішення у ній приймаються консенсусом. Тобто, свою згоду на направлення СММ ОБСЄ на Донбас і гарантії імунітету її членам давала й Росія. І той факт, що членів місії, де-факто, утримують у заручниках бойовики, що фінансуються і керуються Росією — це виклик кремлівської хунти всім іншим 56 країнам-членам ОБСЄ», - додав Гармаш.

Крім Горлівки, спостерігачі ОБСЄ заблоковані також і у підконтрольному РФ Донецьку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ