Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ОБСЄ може відіграти важливу роль для звільнення цивільних заручників - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Організацію з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) використати всі наявні можливості для повернення в Україну викрадених дітей і цивільних заручників.

Про це глава української дипломатії сказав на спільному з чинним головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Мальти Ієном Борджа брифінгу в Києві, пише Укрінформ

Кулеба поінформував, що сторони обговорили розширення документування ОБСЄ російських злочинів в Україні, зокрема воєнних та злочинів проти людяності, вчинених на тимчасово окупованих територіях. Особливу увагу приділили злочинній практиці росії з викрадення українських дітей, проблемам цивільних заручників і примусової паспортизації.

«Я закликав ОБСЄ вжити додаткових кроків для використання всіх наявних у них можливостей для того, щоб предметно зайнятися проблематикою викрадених українських дітей та цивільних заручників. Бачимо, що в цій сфері ОБСЄ може відіграти важливу роль і для звільнення наших громадян, і для розвитку інструментів для звільнення цивільних заручників», – сказав глава МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ