Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики намагалися обстріляти безпілотник ОБСЄ

З не підконтрольної українському уряду території Донбасу 15 червня намагалися обстріляти безпілотник спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, - Громадське.

«15 червня о 5:06 безпілотний літальний апарат СММ далекого радіусу дії, який пролітав над населеним пунктом Бетмановое (колишній Червоний Партизан, непідконтрольний уряду, 23 км на північний схід від Донецька), зафіксував конденсаційний слід від ракети, балістична траєкторія польоту якої проходила істотно нижче висоти, на якій пролітав БПЛА зі сходу», — йдеться у повідомленні організації.

Після цього безпілотник виявив зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) «Оса», розміщений із порушенням ліній відводу на відстані близько 2 км на північний захід від Пантелеймонівки, розташованої у 26 км від окупованого Донецька.  

Водночас було зафіксовано, як із ЗРК в напрямку безпілотника випустили іншу ракету, балістична траєкторія польоту якої також проходила істотно нижче висоти, на якій пролітав БПЛА.

За три хвилини безпілотник зафіксував, ймовірно, зенітну установку (ОУ-23, 23 мм), розміщену у ЗРК, з якої було здійснено кілька пострілів в напрямку БПЛА.

За даними СММ, безпілотник повернувся на базу неушкодженим.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ