Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики погрожують вбити спостерігачів ОБСЄ

Бойовики угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, погрожують вбити спостерігачів ОБСЄ, якщо представники місії повернуться в селище Безіменне Новоазовського району Донецької області. Про це заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ 19 серпня на брифінгу у Донецьку.

«Сьогодні вранці у Безіменному в напрямку Азовського моря представник «ДНР» погрожував убити наших спостерігачів, якщо вони наступного разу знову прибудуть на блокпост», – заявив Гуґ.

Він також додав, що з боку угруповань «ДНР» та «ЛНР» продовжують лунати суперечливі вимоги до спостерігачів ОБСЄ. За його словами, з одного боку, бойовики публічно критикують місію через те, що вона не відправляє достатньо патрулів. А з іншого боку, продовжує Гуґ, бойовики самі відмовляють інструкторам в доступі до певних місць для спостереження за ситуацією.

Александр Гуґ також зауважив, що сигнал під час польотів безпілотних апаратів місії знову потрапляє під електронне глушіння за допомогою військового обладнання.

В ОБСЄ заявляють про погіршення ситуації на Донбасі біля Донецька, Горлівки і Маріуполя. Спостерігачі наполягають на гарантіях безпеки і свободи пересування для подальшої ефективної роботи в Україні.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ