Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики відмовляються припиняти вогонь в Авдіївці, - СЦКК

Бойовики як і раніше відмовляються припиняти вогонь у районі Авдіївки. Про це заявив керівник української сторони Спільного центру контролю і координації (СЦКК) Анатолій Петренко.

"Ситуація другий день поспіль залишається складною. Найбільш складною є Авдіївка-промзона", - зазначив Петренко.

За його словами, на цій ділянці продовжує застосовуватися артилерія великого калібру, танки і міномети.  Загалом випущено 757 боєприпасів з боку бойовиків по цій ділянці із забороненої зброї.

"СЦКК здійснив 44 спроби ввести режим тиші станом на 21:15, але з боку НВФ цей режим не дотримується", - сказав Петренко.

Він додав, що о 19:20 понеділка було повністю припинено електропостачання Авдіївки, повністю знеструмлено місто, Авдіївський коксохімічний завод перейшов на автономне живлення, зупинена робота Донецької фільтрувальної станції.

Раніше Президент Петро Порошенко перервав свій візит до Німеччини через обстріли Авдіївки з боку російських бойовиків, що призвело до надзвичайної ситуації, яка межує з гуманітарною катастрофою.

Нагадаємо, в неділю, 29 січня, дві групи бойовиків намагалися штурмувати промзону Авдіївки. За даними штабу, під час обстрілу загинули п'ятеро українських бійців. Також були поранені троє мирних мешканців, а пізніше стало відомо, що під час обстрілів Авдіївка була знеструмлена. Вранці в понеділок в Авдіївці загинули ще два бійці АТО.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ