Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовики заважають місії ОБСЄ контролювати кордон з РФ

Представники "ДНР" і "ЛНР" заважають спостерігачам місії ОБСЄ здійснювати контроль у прикордонних з Російською Федерацією районах Донбасу, - Українська правда.

Як повідомляється у звіті СММ ОБСЄ за 14 жовтня 2015 року, оприлюдненому в четвер ввечері, озброєні люди на непідконтрольній українському уряду території Луганської області як і раніше заважають СММ здійснювати контроль більшості прикордонних районів з Російською Федерацією.

Крім того, місії відмовлено в проїзді на підконтрольному "ДНР" контрольно-пропускному пункті "Зайченко" (26 км на північний схід Маріуполя).

"Озброєні люди на пропускному пункті заявили, що вони не мають повноважень, щоб дозволити перехід СММ", - сказано у звіті.

Що стосується відводу важкого озброєння, то моніторингова місія отримала повідомлення від представників "ЛНР" про планове виведення мінометів калібром до 120 мм, в тому числі у відповідності з додатком до мінських угод. Як повідомляється, безпілотник СММ ОБСЄ помітив у полі на південь від підконтрольного "ДНР" Донецька дві самохідні гаубиці калібром 152 мм.

У районах за межами ліній виводу озброєння в Луганській області спостерігачі СММ помітили пересування військової техніки: 12 самохідних гаубиць (2С1) і 24 бойових танків (Т-64) в напрямку тренувального майданчика так званої "ЛНР" недалеко підконтрольних "ЛНР" населених пунктів Успенка і Мирне (25 і 28 км на південний захід від Луганська, відповідно)", - йдеться у звіті.

Крім того, спостерігачі оглянули три зони очікування для відведеного важкого озброєння "ДНР", місцерозташування яких відповідало лінії відводу озброєнь. У двох зонах очікування СММ зазначила, що вся раніше записана зброя перебувала на своїх місцях.

У третій зоні очікування, три раніше записаних артилерійських прилади Д30 калібром 122-мм були відсутні, а замість них було три гармати з іншими серійними номерами. "Одна протитанкова гармата (100-мм МТ-12 "Рапіра") зникла безвісти", - йдеться в повідомленні.

СММ також оглянула чотири зони очікування для відведеного важкого озброєння Збройних сил України, місце розташування яких відповідало лінії відводу. У трьох зонах очікування спостерігачі зауважили, що вся раніше записана зброя перебувала на своїх місцях.

Разом з тим, спостерігачі виявили, що в одній із зон відстою українського важкого озброєння 11 самохідних гаубиць калібром 152-мм ("Акація"), які були там станом на 2 жовтня, все ще відсутні. Також СММ зазначила, що була відсутня одна додаткова самохідна гаубиця.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ