Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Буковинець намагався вивезти з України бурштин на понад півмільйона гривень

Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
Фото Держприкордонслужба
1/3
Бурштину на понад півмільйона гривень вилучили у буковинця. Про це повідомили 22 вересня Гал-інфо у прес-службі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Сонячне каміння чималого розміру та понад 500 виробів з бурштину виявила та вилучила спільна міжвідомча група в складі прикордонників Чернівецького загону, працівників Буковинської митниці та співробітників СБУ в Чернівецькій області на кордоні з Румунією.

Вчора, близько опівдня, в пункті пропуску "Порубне", що на українсько-румунському кордоні, спільною міжвідомчою групою оглянуто мікроавтобус марки "Mercedes". Під час спільного огляду транспортного засобу працівниками пункту пропуску в конструктивних особливостях автомобіля виявлено необроблене каміння жовто-коричневого кольору вагою 20,3 кілограма. Поряд з цим, 35-річний буковинець намагався приховано провезти 505 виробів з бурштину, загальною вагою 6,4 кілограма.

Увесь камінь та вироби з бурштину, які працівники пункту пропуску виявили у порожнині передньої панелі салону водія, в шахті подачі повітря та в ніші для акумуляторної батареї автівки, вилучено та оцінено в понад 538 тисяч гривень. Однак, це не все чого позбувся чоловік. У нього також вилучили автомобіль, який було оцінено в 600 тисяч гривень.

Загальна вартість вилученого товару та транспортного засобу становить понад 1 мільйон 138 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ