Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Через "Краківець" намагалися перевезти двох українок для продажу в сексуальне рабство

Оперативники Держприкордонслужби разом із поліцією викрили злочинне угруповання, яке продавало жінок у сексуальне рабство.
фото ілюстраційне

Про це інформує пресслужба ДПСУ.

Документування протиправної діяльності тривало понад пів року. Незаконний бізнес організували четверо громадян України. Двоє з них здійснювали вербування дівчат на території України, обіцяли високооплачувану роботу за кордоном, а двоє інших, що мешкали у Польщі, залучали їх до надання інтимних послуг у сусідній країні.

Для вербування підшукували дівчат віком до 30 років, приємної зовнішності, з неблагонадійних сімей та зі скрутним матеріальним становищем, здебільшого із західних областей України. Їм пропонували високі заробітки за нібито роботу в масажних салонах на території сусідньої країни. Крім того, організатори схеми виготовляли українкам документи для виїзду за кордон.

Днями оперативники Західного регіонального управління Держприкордонслужби України спільно зі співробітниками міграційної поліції ГУ НП в Тернопільській області припинили спробу вивезення двох українок до Польщі через пункт пропуску "Краківець".

Водночас правоохоронці здійснили обшуки у вербувальників, мешканців Івано-Франківщини, за їх місцем проживання. Останнім повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України "Торгівля людьми", а Тернопільський міжрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 25 серпня. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років.

Двом іншим співучасникам, які наразі перебувають у Польщі, заочно оголосили про підозру за тією ж статтею Кримінального кодексу України.

Дівчат наразі повернули додому. Подальші заходи будуть здійснювати в межах міжнародної правової співпраці із залученням правоохоронців Республіки Польща.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ