До Львівської обласної клінічної лікарні зі симптомами отруєння потрапили троє мешканців Львова.
Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОДА.
Ймовірно, причиною отруєння стала бліда поганка, яку напередодні госпіталізації вживали постраждалі.
У пресслужбі зазначають, що отруєння лісовими грибами є одним із найважчих серед харчових отруєнь. Його викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах.
Основними причинами отруєнь є: вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів; вживання зіпсованих грибів або грибів, що мають двійників чи змінилися внаслідок мутацій (навіть білі гриби й підберезники мають своїх небезпечних двійників).
Серед основних симптомів отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності. Такі ознаки отруєння можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.
"Першочергово потрібно знати, яким саме грибами людина отруїлася. Необхідно негайно викликати швидку, а до її приїзду потерпілому варто давати пити багато рідини разом зі сорбентами, до прикладу активоване вугілля. Після надання первинної допомоги дайте випити потерпілому міцний чай, каву, або злегка підсолену воду. А також з'ясуйте, хто вживав разом із постраждалим гриби та проведіть ті самі профілактичні заходи", - в.о. завідувача реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні Жанна Ушневич.
Забороняється вживати будь-які ліки та їжу, а надто алкогольні напої, молоко, – це може прискорити всмоктування токсинів грибів у кишківнику та займатися будь-якими іншими видами самолікування.