Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Через "Шегині" в ЄС жінка намагалась незаконно вивезти дитину

На Львівщині 20 жовтня ввечері до пункту пропуску «Шегині» прибув легковий автомобіль «Volkswagen» німецької реєстрації, яким наша співвітчизниця разом із сином 2006 року народження прямували на виїзд з України. Про це сьогодні, 21 жовтня, повідомила прес-служба Держприкордоннслужби України.

Учора ввечері в пункт пропуску "Шегині" прибув легковий автомобіль "Volkswagen" німецької реєстрації, яким наша співвітчизниця разом із сином 2006 року народження прямували на виїзд з України. На паспортний контроль жінка пред'явили дозвіл на вивіз неповнолітньої дитини від батька, у якому прикордонники Мостиського загону виявили ознаки підробки. На момент видачі зазначеного доручення, батько дитини знаходився за кордоном.

До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак правопорушення ст. 358 ККУ "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів". Громадянку разом з дитиною також передано представникам правоохоронних органів.

Нагадаємо, що 28 серпня 2018 року набрав чинності Закон України № 2475-VIII "Про внесення змін до деяких актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання" та постанова № 619 "Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України".
Такі внесення змін до законодавства у цій сфері зроблені, перш за все, для захисту прав дітей, а також аби врахувати інтереси обох батьків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ