Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

Через зрив мобілізації понад тисячу військовослужбовців з Львівщини не можуть демобілізувати

Військова прокуратура Львівщини відкрила 15 кримінальних справ за самоусунення службових осіб від покладених на них обов’язків щодо проведення призову за мобілізацією. Про це під час брифінгу розповів заступник військового прокурора Львівського гарнізону Західного регіону України Максим Пандяк.

За його словами, з початку 2015 року відкрито 15 кримінальних справ відповідно до статті 114-1 КК України, що передбачає позбавлення волі строком від 5 до 15 років. "Зокрема 8 серпня військова прокуратура зафіксувала вісім фактів самоусунення посадових осіб від покладеного на них обов`язку щодо проведення чергового призову за мобілізацією. Так не забезпечили проведення належного оповіщення військовозобов’язаних посадовці Боб'ятинської, Домашівської, Карівської, Лучицької сільських рад на Сокальщині, та посадовці Задільскої та Хітарської сільських рад на Сколівщині", - розповів Максим Пандяк.

Вказані посадовці переважно пояснюють невиконання плану мобілізації відсутністю військовозобов’язаних осіб на території України, однак, підтверджуючих документів надати не в змозі. "Також вони свідомо надавали повістки тим військовозобов’язаним, хто має трьох або більше дітей або за станом здоров'я непридатний. В той же час інші військовозобов’язані не отримали повісток", - наголосив Максим Пандяк.

Через невиконання планів мобілізації близько 1000-1500 військовослужбовців в зоні АТО не можуть бути демобілізовані, адже їх не має ким замінити.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ