Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Четверта річниця трагедії в Одесі: у місті посилені заходи безпеки

В Одесі сьогодні, 2 травня, - безпрецедентні заходи безпеки. Вулиці та площі перекриють через поминальні заходи щодо четвертої річниці вуличних сутичок, під час яких загинула майже півсотня людей. Соборну площу та Куликове поле ще від ночі обнесли залізними парканами і людей пропускатимуть лише через металодетектори. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Сьогодні - четверті роковини трагедії в Одесі

З сьомої ранку Соборна площа та Куликове поле повністю закрили для руху транспорту і встановили залізний паркан з металодетекторами. Учасників акцій ретельно перевірятимуть. В місті вже чергують понад дві тисячі правоохоронців, в тому числі і з інших регіонів.

Уранці на Куликовому полі люди ще мають можливість пройти повз будинок профспілок, але згодом тут рух планують обмежити. На одеських вулицях - чимало бронетехніки. Сюди заїхало чимало спецтехніки і зранку зібралися правоохоронці.

"Буде проведено інструктаж сил, які задіяні на Куликовому полі та Соборній площі. Люди будуть розставлені і починатимуться режимні заходи, працюватимуть вибухотехніки і після цього почнеться запуск людей. Це буде десь приблизно після дев'ятої години ранку", - зазначив заступник начальника Головного управління Нацполіції в Одеській області Іван Іщенко.

Поодинокі люди приносять зранку квіти. Один чоловік приніс гвоздики з георгіївською стрічкою, але він швидко покинув територію Куликового поля. Основні заходи розпочнуться в другій половині дня. А от після дев'ятої ранку поминальна панахида відбудеться на розі вулиць Преображенської та Дерибасівської, де загинув перший проукраїнський активіст. Надвечір планується марш справедливості в парку Шевченка. 

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень за участю проукраїнських і проросійських активістів загинуло 48 осіб, понад 200 були поранені. Більшість жертв загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України почали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ