Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Чоловіка, що прикидався жертвою теракту в Парижі, засудили на 6 місяців

Чоловіка, який стверджував, що нібито пережив теракт у театрі "Батаклан" у Парижі в 2015 році, засудили на 6 місяців позбавлення волі, - Європейська правда.

Суд Версаля (Париж) засудив 29-річного Седріка Рея до двох років позбавлення волі, 18 місяців з яких передбачається в якості умовного покарання.

Чоловіка засудили за спробу шахрайства з державним фондом жертв тероризму.

Він раніше стверджував, що разом з друзями випивав поблизу театру "Батаклан" у вечір, коли на нього напали джихадисти, вбивши 90 людей.

Рей заявляв, що один з бойовиків направив рушницю на нього і вистрілив, однак вагітна жінка, яка проходила повз, "взяла на себе кулі, які призначалися йому".

Після терактів він домагався компенсації від державного фонду жертв тероризму, однак його заявка була відхилена після того як він не зміг надати жодного підтвердження свої вимог.

У поліції викликали сумніви свідчення Рея, оскільки жодна вагітна жінка не загинула в ніч терактів 13 листопада 2015 року. Правоохоронці вирішили відстежити його місцезнаходження в ніч теракту за допомогою його мобільного телефону і з’ясували, що Рей був за 30 км від театру "Батаклан" в момент початку нападу і з’явився біля нього близько півночі, коли все закінчилося.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ