Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Чому рятувальники не врятували потопельників на озері «Байкал»

Як вже повідомлялось учора, 9 серпня, на озері «Байкал», що у Миколаївському районі на Львівщині, втопилося на смерть двоє чоловіків. Конкретні причини, що призвели до трагічних випадків, поки що невідомі. проводиться медична експертиза. Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

Розглядаються версії: переохолодження, алкогольне сп’яніння, проблеми зі здоров'ям.

На запитання, чому вчасно не відреагували рятувальні служби, які є на території озера «Байкал», в прес-службі відповіли, що ділянка озера є великою, і на ній діє всього лише 2 пости професійно навчених рятувальників. Можливо, випадки, про котрі йдеться, відбувалися за межах поля зору рятувальників.

Нагадаємо, що 9 серпня о 12:10 до рятувальників надійшло повідомлення, що на озері «Байкал» тоне чоловік. Ним виявився мешканець Львова, 1982 року народження. Відпочивальники витягнули його з води, але дорогою в лікарню чоловік помер.

Цього ж дня о 20:00 надійшло повідомлення, що на озері «Байкал»  втопився чоловік 1968 року народження, також мешканець Львова. О 22:35 знайдене тіло чоловіка витягнули з води рятувальники.

Головне управління ДСНС України у Львівській області вкрай стурбоване кількістю надзвичайних випадків на воді та нагадує, що основними умовами безпечного відпочинку на воді є правильний вибір і обладнання місць для купання, навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше як  +18, повітря не нижче +24.

Не слід лізти у воду в незнайомому для вас місці, треба уникати води із швидкою течією, не заходити у воду напідпитку. Також ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.
Купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; купатися краще там, де є рятувальні служби; особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана; утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків.

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ