Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Чи буде у Полтаві вулиця Богдана Гаврилишина
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Чи буде у Полтаві вулиця Богдана Гаврилишина?

Депутати Полтавської міськради поки не рекомендують виносити на сесію перейменування вулиці Халтуріна на Богдана Гаврилишина. Члени комісії вирішили довивчити питання щодо перейменування вулиці і поговорити на цю тему із жителями
Богдан Гаврилишин

Одним із питань, яке розглянули на засіданні депутатської комісії з питань розвитку культури, освіти Полтавської міськради 14 червня, стала пропозиція депутата Вадима Ямщикова перейменувати вулицю Степана Халтуріна на Богдана Гаврилишина.

Депутат навів наступні аргументи — Богдан Гаврилишин є українцем із великої букви, про якого ще скаже історія. Він протягом 40 років підтримував Україну на різних міжнародних майданчиках, заснував однойменний Фонд для навчання української талановитої молоді, він сам був у Полтаві. Також, на думку депутата, імені Степана Халтуріна — не місце в Полтаві, адже це анархіст та терорист, який здійснив замах на російського царя Олександра ІІ.

Ще до засідання на ім’я міського голови Полтави ініціатори направили відповідного листа: «Шановний Олександре Федоровичу! Від імені жителів міста Полтави, громадських активістів, журналістів, учасників навчальних програм Благодійного фонду Богдана Гаврилишина: Політична школи імені Богдана Гаврилишина, Школа депутатів місцевих рад, «Молодь змінить Україну», — просимо Вас розпочати процес перейменування з вулиці Халтуріна у м. Полтаві на честь Богдана Дмитровича Гаврилишина».

Депутат Ліліана Бєлашова запропонувала перейменувати вулицю на Тролейбусну, адже там розташоване тролейбусне депо.

Світлана Нестуля не заперечувала проти самої кандидатури, але порадила поговорити із мешканцями. До такої ж позиції пристав і депутат Олександр Глазов.

Після короткої перепалки між головою комісії Олександром Кудацьким та помічником депутата Ямщикова — Олексієм Сердюковим (на тему величини сплати податків) депутатам запропонували поки відправити це питання на доопрацювання, а також послухати висновки своїх колег з депкомісії по архітектурі та містобудуванню, які розглядатимуть питання з перейменування.

Ян Пругло,

«Полтавщина»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ