Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Чи залишить Мірча Луческу Динамо Київ після сезону

Виступи київських динамівців у нинішньому сезоні стали справжнім розчаруванням для їх фанатів.

Команда дуже невдало виступила на міжнародній арені, посівши останнє місце в групі Ліги Європи з єдиним очком в активі. Не краще йдуть справи й вдома. Для такого клубу, як Динамо Київ, четверта сходинка в турнірній таблиці — це справжній провал, а саме на такій позиції нині знаходяться підопічні Мірчі Луческу. Звісно, у такій ситуації неможливо уникнути розмов про майбутню долю головного тренера.

Чутки про те, що румунський фахівець може залишити клуб уже найближчим часом, з'являлися й у минулих сезонах. Луческу працює з командою з липня 2020 року (прим. UA-football), але ще ніколи раніше результати не були настільки гнітючими. Якщо провал в Європі можна пояснити постійними переїздами та неможливістю грати при рідних уболівальниках, то для настільки слабкого виступу в УПЛ виправдань немає. Можна розповідати про травми Бущана та Шапаренка, а після зимової паузи — про відхід Циганкова та Забарного. Але що тоді говорити представникам «Зорі», яка нині випереджає киян у таблиці?

Сам Луческу наразі не демонструє особливого бажання залишити клуб раніше червня 2024 року (наступного літа завершується його чинний контракт). Приймати рішення буде Ігор Суркіс. Звільнити румунського тренера не є проблемою, та виникає питання його наступника. У Динамо Києва нині складні часи: у такій ситуації важко очікувати на приїзд до України знаного іноземного фахівця. Адже, крім гарантій безпеки, останній потребуватиме серйозних трансферів, які сьогодні забезпечити майже нереально. Це стосується і Шевченка з Ребровим, котрих часто називають серед претендентів на посаду.    

Збірна України з футболу: досі без тренера

Якщо в Ігоря Суркіса ще є час обдумати ситуацію з тренером, то українське футбольне керівництво зараз перебуває у жорстокому цейтноті. Після того як УАФ відмовилася пролонгувати контракт Олександра Петракова у грудні 2022 року, у головної команди країни досі немає головного тренера. І це при тому, що збірна України з футболу вже розпочала відбірковий турнір до Євро-2024. Виконуючим обов'язки наставника у дебютному матчі проти Англії став Руслан Ротань, який очолює «молодіжку».

Відразу після відставки Петракова в пресі лунало чимало імен фахівців, готових узяти національну команду. Називалися прізвища:

  • Сергія Реброва;

  • Андрія Шевченка;

  • Віктора Скрипника;

  • Мирона Маркевича.

Не таємниця, що в УАФ зробили ставку на те, що влітку збірну України з футболу очолить Сергій Ребров. В червні спливає його контракт з «Аль-Айном», після чого тренер міг би спокійно розпочати роботу на новому місці. Але виявилося, що сам Ребров ще перебуває у роздумах, чи залишати комфортне життя в ОАЕ. Таким чином, команда ризикує залишитися без офіційного наставника і в червневих матчах відбору. Ситуація виглядає досить смішною, якби не було так сумно. 

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ