Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Данія передасть Україні F-16 із запізненням

Данія замінює свій парк винищувачів F-16 на нові винищувачі F-35 Joint Striker

Фото: Depositphotos

Данія мала поставити перші шість винищувачів F-16 до 2024 року, але замість цього вони будуть доставлені десь у другому кварталі.

Про це передає Укрінформ.

«Данія, яка є одним з найбільших контрибуторів в оборону України, мала поставити перші шість літаків до нового року, але замість цього вони будуть доставлені десь у другому кварталі, повідомило міністерство», - стверджується у статті.

Berlingske цитує міністерство оборони Данії, яке заявило, що графік поставок завжди залежав від виконання низки умов. Серед них - успішна підготовка українських пілотів, а також наявність достатньої логістики та інфраструктури для обслуговування літаків в Україні.

За даними Berlingske, в даний час шість українських пілотів проходять підготовку на новітніх винищувачах в Данії. Бельгія і Норвегія в останні місяці надсилають до Данії додаткові винищувачі F-16 і особовий склад для допомоги в навчанні, повідомляють ЗМІ.

Данія замінює свій парк винищувачів F-16 на нові винищувачі F-35 Joint Striker, але також стикається із затримками в отриманні цих літаків за графіком від виробника Lockheed Martin Corp.

У серпні прем'єр-міністр Данії пообіцяв відправити 19 винищувачів F-16 до Києва, що є частиною зусиль союзників з надання Україні сучасного озброєння для відбиття російського вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ