Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР викрило на Львівщині посадовця: примушував військових красти пальне

Командир змушував підлеглих щодня зливати у каністри частину пального з автомобілів.

Про це повідомляє Теруправління ДБР у Львові.

На Львівщині 59-річний командир взводу матеріального забезпечення однієї із військових частин організував розкрадання пального. Підрозділ військового займався перевезенням військовослужбовців та транспортуванням боєприпасів і харчів.

Працівники ДБР встановили, що чоловік змушував підлеглих щодня зливати у каністри частину пального з автомобілів та навчав, як правильно коригувати показники пристрою, що вимірює відстань, аби не викликати підозри.

Підлеглі військовослужбовці мали б зберігати викрадене пальне за місцем проживання. Зокрема клієнтами, які купували дизель і бензин ставали місцеві мешканці.

Тих, хто відмовлявся брати участь у злочинній схемі, чоловік погрожував відправити у зону бойових дій.

Під час передачі 16,8 тис. грн за продаж 420 літрів дизельного пального військового затримали. Правоохоронці задокументували декілька епізодів його злочинної діяльності. Сума завданих збитків сягла пів мільйона гривень.

"Правоохоронці задокументували декілька епізодів його злочинної діяльності. Сума завданих збитків сягла пів мільйона гривень", - зазначили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ