Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ДБР затримало двох поліцейських, які систематично вимагали хабарі

Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
Фото ДБР
1/2
Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали начальника карного розшуку та заступника начальника одного із відділень ГУ Нацполіції в Сумській області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомили 27 жовтня у пресслужбі ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронці мали на меті одержувати від місцевого підприємця, який займався реалізацією деревини, регулярну неправомірну вигоду на загальну суму понад 60 000 гривень, за нестворення перешкод у його господарській діяльності.

27 жовтня 2020 року слідчі ДБР затримали обох правоохоронців у порядку ст. 208 КПК України, після одержання частини хабара на загальну суму 17,5 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Сумська обласна прокуратура. Оперативний супровід —УСБУ в Сумській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ