Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Декомунізація: Інститут нацпамяті підтримає Київраду і подасть апеляцію на рішення ОАСК
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Декомунізація: Інститут нацпам'яті підтримає Київраду і подасть апеляцію на рішення ОАСК

Український інститут національної пам’яті подасть апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 28 січня 2021 року про скасування перейменування низки вулиць Києва та підтримає Київську міську раду в суді. Про це інформує прес-служба УІНП.

Своїм рішенням суд скасував рішення Київської міської ради від 7 липня 2016 року № 559/559, яким вона перейменувала низку вулиць:

  • вулицю Баумана на Януша Корчака у Шевченківському районі,

  • вулицю Кутузова на Генерала Алмазова,

  • вулицю Суворова на Михайла Омеляновича-Павленка,

  • провулок Кутузова на провулок Євгена Гуцала (усі три – у Печерському районі),

  • проспект Московський на Степана Бандери в Оболонському та Подільському районах.

«Йдеться не лише про проспект Степана Бандери, а про цілу низку вулиць, які були перейменовані на честь абсолютно різних історичних постатей – від військових Армії УНР, як от Олексій Алмазов та Михайло Омелянович-Павленко, до письменника-шістдесятника Євгена Гуцала та відомого лікаря, педагога й гуманіста Януша Корчака, який загинув від рук нацистів. Усі перейменування без винятку потрапили під рішення суду, – говорить голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович. – Інститут готується подати апеляційну скаргу».

Також голова Інституту зауважує, що те, як розвивається ситуація з зазначеними перейменуваннями в Києві, змушує провести паралелі з судовими процесами довкола перейменування проспекту Маршала Жукова на проспект Петра Григоренка у Харкові: «Ми вже мали рішення судів першої інстанції, які потім скасовують апеляційні суди».

Нагадаємо, що 5 червня 2019 року Окружний адмінсуд Києва уже скасовував рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича відповідно. У відповідь на апеляцію, подану Українським інститутом національної пам’яті, Київською міською радою та Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», Шостий апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Київської міської ради про перейменування цих проспектів. Хоча Київська міська рада долучила постанову Шостого апеляційного суду до матеріалів справи в останньому судовому процесі, суд першої інстанції не взяв її до уваги.

Поки що рішення ОАСК від 28 січня 2021 року не набрало законної сили. Наразі є 30 днів, щоб подати апеляцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ