Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Делегація УІНП вшанувала память українських та польських військових і відвідала архів Варшавського гетто
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Делегація УІНП вшанувала пам’ять українських та польських військових і відвідала архів Варшавського гетто

У рамках візиту делегації УІНП 3 грудня відбулися міжінституційні переговори Українського інституту національної пам’яті та Інституту національної пам’яті Республіки Польща. Про це інформує прес-служба УІНП.

Після переговорів голови інститутів національної пам’яті України та Польщі Антон Дробович та Ярослав Шарек, Посол України Андрій Дещиця та учасники переговорів з обох сторін відвідали Вольський цвинтар у Варшаві, де поховані воїни Української Народної Республіки і розташований пам’ятник жертвам Голодомору 1932-1933 років, та Військовий цвинтар на Повонзках, де спочивають державні та військові діячі Польщі.

У рамках візиту до Польщі делегація УІНП також відвідала Єврейський історичний інститут імені Емануеля Рінґельблюма та поспілкувалася з його директором професором Павелом Спєваком. На зустрічі відбувся обмін досвідом та йшлося про можливі напрямки співпраці.

Єврейський історичний центр зберігає документи підпільного архіву єврейського гетто у Варшаві, який фіксує життя цієї єврейської спільноти під нацистською окупацією в роки Другої світової війни. Ініціював створення архіву Емануель Рінґельблюм. Перед початком повстання у Варшавському гетто архів розділили на три частини й сховали. Дві з них знайшли серед руїн польської столиці після війни, а третя вважається втраченою. Цей архів у 1999 році включили до списку ЮНЕСКО «Пам’ять світу».

Нагадаємо, що візит розпочався зустріччю з українською громадою у Польщі 2 грудня.

Візит офіційної делегації УІНП до Польщі завершився 4 грудня.

Український інститут національної пам’яті висловлює вдячність Надзвичайному та Повноважному Послу України у Республіці Польща Андрієві Дещиці та співробітникам Посольства за професійний супровід візиту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ