Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Депутата від ОПЗЖ Пономарьова відправили під арешт

Арештовано народного депутата від «ОПЗЖ» Олександра Пономарьова, який підозрюється у державній зраді. Про це повідомили 25 липня у пресслужбі Офісу Генерального прокурора України.
Олександр Пономарьов

За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора Печерський районний суд обрав народному депутату VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше Генеральний прокурор підписав йому повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 25 лютого 2022 року він вирушив з м. Києва до м. Бердянськ Запорізької області та перейшов на бік ворога. Перебуваючи у тимчасово окупованому Бердянську, він організував здійснення підприємницької діяльності підконтрольних йому підприємств та надавав допомогу ворогу в окупації міста.

Згодом народний депутат повернувся на підконтрольну українській владі територію. З Києва він продовжував координувати діяльність перереєстрованих на тимчасово окупованій території Запорізької області підконтрольних комерційних структур.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється ДБР. Заходи з викриття проводилися ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

СБУ повідомила про підозру в державній зраді екснардепу Мураєву

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у понеділок чинний народний депутат від забороненої ОПЗЖ отримав підозру в державній зраді за матеріалами Служби безпеки України та Держбюро розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ