Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нардеп від ОПЗЖ, якого підозрюють у держзраді виявився Пономарьов

Фото - СБУ
Фото - СБУ
Фото - СБУ
Фото - СБУ
1/2
Чинний народний депутат від забороненої ОПЗЖ отримав підозру в державній зраді за матеріалами Служби безпеки України та Держбюро розслідувань.

Йдеться про Олександра Пономарьова, повідомило NV джерело у правоохоронних органах.

Як повідомляє СБУ, під час повномасштабного вторгнення нардеп, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з Росією.

«За наявною інформацією, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки рф і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд», — ідеться в повідомленні.

У СБУ заявили, що Пономарьов перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих «філіях» банківських установ РФ та організував виробництво матеріальних цінностей та їхню передачу російським окупаційним військам.

Коли ж нардеп виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають Росії у війні проти України, стверджують правоохоронці. Як докази у Пономарьова під час слідчих дій виявили та вилучили електронні носії.

Депутату повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує 15 років в’язниці. Зараз триває досудове розслідування для встановлення усіх обставин злочину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ