Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Держкіно розірвало контракт на створення фільму Мирослава Слабошпицького

Державне агентство України з питань кіно розірвало контракт на створення фільму «Люксембург», режисером котрого є Мирослав Слабошпицький.

Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» повідомив голова відомства Пилип Іллєнко.

«Ми розірвали контракт на створення фільму «Люксембург». Компанія повертає нам кошти, вже частково повернула. Цього фільму не буде. Поки що. У такому варіанті», - сказав Іллєнко.

За його словами, Держкіно буде на найближчій Колегії Мінкульту подавати заяву про виключення цього проекту з програми виробництва та розповсюдження національних фільмів.

«Я впевнений, що за інших обставин ми могли б відсвяткувати перемогу цього проекту на Каннському кінофестивалі ще минулого року. На жаль, це так – контракт розірваний за ініціативи продюсера», - додав Іллєнко.

На запитання, чи звертався режисер до Держкіно щодо заміни компанії виробника, Пилип Іллєнко відповів: «Ніякого іншого продюсера, який би претендував на те, аби зробити цей проект, на горизонті ми не бачимо».

Нагадаємо, проект «Люксембург - перший український проект, який отримав Global Filmmaking Award на кінофестивалі Санденс-2015 року у США і приз за самий багатообіцяючий проект CineMart Роттердамського кінофестивалю від каналу ARTE. На кіноринку Каннського фестивалю 2015 року права на прокат ще не знятого фільму «Люксембург» були продані для територій Чехії, Словаччини, країн колишньої Югославії, Греції, Португалії, Бенілюксу. В процесі переговорів – продаж на території США і Франції. Фінансові партнери фільму – CNC (Франція), Фонд Хуберта Белса Роттердамського кінофестивалю (Нідерланди), Сурфонд (Норвегія), Державне агенство України з питань кіно (проект є переможцем 7-го пітчингу Держкіно).

Події фільму мали розгортатися у Чорнобильській зоні.

Ми звернулися по коментар до режисера Мирослава Слабошпицького.  І надаємо його відповідь: «Проект Слабошпицького про Чорнобиль існує. В якому форматі в ньому буде брати участь Держкіно і чи буде - буде оголошено окремо».

У Міністерстві культури, у відповідь на наш інформаційний запит, повідомили: що до кінця 2018 року проведення Колегій не заплановано.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ