Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Дезертирів Баранова та Одинцова взяли під варту

За клопотанням військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України Центральним районним судом м. Миколаєва стосовно дезертирів обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомили у військовій прокуратурі.

Зокрема, Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону з березня 2015 року розслідуються кримінальні провадження стосовно молодшого сержанта Баранова О. В. та прапорщика Одинцова М. Є.  

Установлено, що проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території  Автономної республіки Крим, Баранов та Одинцов під час окупації півострову не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишились на окупованій території, вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим були оголошені у розшук.

20.11.2016 співробітники Служби безпеки України, виконуючи доручення військової прокуратури, у повній відповідності до вимог кримінального процесуального законодавства затримали Баранова та Одинцова на території України.

21.11.2016 затриманим вручено письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України.

Слідством також установлено, що Баранов та Одинцов, порушивши військову присягу на вірність Україні, вступили на службу до збройних сил агресора, чим сприяли окупації. З огляду на це найближчим часом їм також буде оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ