Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Дмитро Логвін презентує «Квітучий жасмин» у Львові

У рамках фестивалю «Віртуози» до Львова завітає диригент, заслужений діяч мистецтв України Дмитро Логвін з програмою «Квітучий жасмин». Він презентує її разом з академічним камерним оркестром «Віртуози Львова». Про це повідомили у Львівській філармонії.

Дмитро Логвін зазначив, що це для нього далеко не перший візит до Львова. «Я дуже люблю це місто та його філармонію, — поділився диригент. — Щоразу, коли маестро Бурко запрошує мене для роботи з «Віртуозами...», я стараюся обрати програму з родзинкою. Цього разу всі твори — прем'єрні для Львова. Тому концерт можна було б назвати «Вечір прем'єр».

За словами маестро, 2 червня прозвучить його камерна версія Струнного квартету Едварда Ґріга. «Це дуже складний та дуже красивий твір для чотирьох солістів. Партії солістів підготували для всього оркестру, а також додали контрабас, — розповів диригент і додав: — Прозвучить також неймовірно романтична Серенада Роберта Фукса, яку незаслужено рідко виконують в Україні, проте вона дуже популярна на Заході. А родзинкою концерту стане композиція «Квітучий жасмин» сучасного латвійського композитора  Георгса Пелеціса, який дозволив мені виконувати цей твір з моїм оркестром «Пори року». Це твір для для струнного камерного оркестру та солістів скрипки та вібрафона. У Львові солюватимуть скрипаль Володимир Дуда та киянка Олена Шабельська на маримбі».

«Буваю концерти ювілейні, святкові, а бувають — просто дуже красиві. Це саме такий концерт. Вся програма наповнена позитивними емоціями, красою та лірикою!», — зазначив Дмитро Логвін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ