Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

До 6,5 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця за вчинення смертельного ДПТ

Як повідомив військовий прокурор Олег Сенюк, до 6,5 років позбавлення волі на Прикарпатті засуджено військовослужбовця за вчинення смертельного ДПТ і залишення потерпілого в небезпеці.

Таким є рішення Яремчанського міськсуду Івано-Франківської області.

При цьому, захисник обвинуваченого не погодився в таким рішенням і вирішив оскаржити його в апеляції. Щоправда, дарма. Апеляційний суд Івано-Франківської області погодився з доводами військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону та залишив без змін вирок місцевого суду. Цим самим повністю відмовивши у задоволені апеляційної скарги.

У суді військова прокуратура довела, що влітку 2017 року 23-річний старший солдат під дією наркотичних засобів в сільській місцевості, перевищивши швидкість легковика, не впорався з керуванням Audi і виїхав на зустрічну смугу. Там на узбіччі дороги збив пішохода.

Отримані травми виявилися не сумісні з життям.

І хоча після ДТП солдат намагався спершу доправити дитину до шпиталю, по дорозі все ж передумав, зрозумівши, що той помер. Тож, аби приховати сліди злочину, змінив напрямок руху автомобіля і залишив тіло на березі річки.

Суд врахував ці обставини та призначив бійцю вірне і справедливе покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ