Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

До суду направлено 99 обвинувальних актів стосовно суддів АР Крим, - Луценко

Генпрокуратурою до суду направлено 99 обвинувальних актів стосовно суддів АР Крим та м. Севастополя, які підозрюються у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.

Так, відділом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, установлено, що судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи Присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим з березня 2014 року почали здійснювати «правосуддя» у так званих судах Республіки Крим та протиправно приймати судові рішення. У листопаді-грудні 2014 року вони, відповідно до Указів Президента країни-агресора «Про призначення суддів федеральних судів», перейшли на службу до вказаних незаконно створених судів.

Окрім того, Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальні акти стосовно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.

У ході розслідування кримінальних проваджень отримано беззаперечні докази того, що у березні 2014 вказані депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації півострова. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне утворення, так звана «Республіка Крим».

Наразі прокуратурою до суду скеровано вже 41 обвинувальний акт стосовно колишніх депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ