Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

До афери з майном у Львові причетні луганці: двох затримано

Станом на сьогодні встановлено, що до незаконного відчуження 25 об'єктів комунального майна Львівської міської ради причетні п'ятеро осіб. Двох із них, мешканців Луганської області, вчора затримали правоохоронці. Про це сьогодні, 8 червня, на прес-конференції розповів прокурор Львівщини Юрій Квятківський, передає кореспондент Гал-інфо.
Дивись.інфо

За словами начальника ГУ Нацполіції Львівщини Валерія Середи, ще у серпні 2016 ЛМР звернулась до правоохоронних органів із справою розкрадання комунального майна Львова. Однак, як встановило слідство, перший випадок відчуження комунального майна стався у квітні 2016.

"Злочинна група діяла за двома налагодженими схемами. Нотаріуси, які  мали б перевіряти відповідні документи, нічого не перевіряли, а створювали у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право власності на нерухомі об'єкти. Злочинці надавали фіктивні документи приналежності їм цієї нерухомості із документами 1999 р. та 2000 р. Як правило, це були підроблені документи Галицької райадміністрації. Чому саме Галицької РА, ми з'ясовуємо", - розповів Валерій Середа.

Як повідомив прокурор Львівщини Юрій Квятківський, станом на сьогодні встановлено вже 5 осіб, які причетні до цієї злочинної схеми розкрадання комунального майна Львова. Вони стали першими власниками комунальних приміщень. Згодом об’єкти перереєстровувалися на інших осіб.

"Ці люди - це троє із Луганської області, один із Києва та один львів'янин. Вчора було затримано двох мешканців Луганської області - це Сергій Соболь та Артем Шкота. Станом на сьогодні одна особа – у розшуку, одну особу – встановлюємо, ще одну – скоро затримаємо", - зазначив Юрій Квятківський.

За його словами, один із нотаріусів помер 3 січня 2017 року, тому йому оголосили підозру заочно. 

Також прокурор Львівщини додав, що на ці 25 об'єктів комунального майна накладено арешт (Зокрема йдеться про такі об'єкти: пл. Св. Теодора, 5, площею 25,9 кв. м.; вул. Стецька,11, площею 339,3 кв. м; пр. Свободи, 49, площею 33,8 кв. м. вул. Б. Хмельницького, 37, площею 19,7 кв. м., 10,5 кв. м. вул. Свєнціцького, 7, площею 382,6 кв. м. вул. Зелена, 202, площею 238,7 кв. м. вул. Дністерська 16, площею 597,9 кв. м. вул. Півколо 14, 4 цілісні майнові комплекси, вул. Сихівська 14,  вул. Личаківська, 47, площею 105, 8 кв. м. вул. Пекарська, 93, площею 135,4 кв. м. вул. Мазепи, 11, площею 69, кв. м. вул. Шота Руставелі, 24, площею 61,6 кв. м. вул. Лазаренка, 25, площею 106,4 кв. м. вул. Левицького, 22 площею 38,9 кв. м.  та інші.) 

Окрім того, Юрій Квятківський сказав, що у Прокуратурі та ГУ Нацполіції Львівської області вважають, що кількість відчужених об'єктів є більшою.

Також прокурор повідомив, що під час розслідування було багато труднощів, до справи було залучено багато осіб.

На запитання журналістів, чи нестимуть відповідальність працівники ЛМР, зокрема,  управління комунальної власності Львівської міської ради, Юрій Квятківський відповів, що так, та зазначив, що це халатність з боку ЛМР. 

Як повідомляло Гал-інфо, 18 травня під час засідання сесії Львівської міської ради депутати створили тимчасову контрольну комісію для перевірки діяльності управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради. Комісія повинна до 30 червня напрацювати звіт.

29 травня у Львові відбулась акція протесту  проти діяльності начальника управління комунальної власності Львівської міської ради Інни Свистун.

11 травня під час засідання сесії Львівської обласної ради  Інна Свистун заявила, що у Львові діє фахове злочинне угрупування, яке краде комунальне майно. Водночас вона  не змогла пояснити, як так сталося, що в міста вкрали комунальні приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ