Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Допатякався: блогер отримав кримінал за антисемітизм і роспропаганду

Раніше підозрюваний у різних регіонах України проводив антиконституційні акції протесту
фото Офіс генпрокурора

Правоохоронці повідомили киянину про підозру за антисемітські стріми у соцмережах та виправдовування агресії рф.

Про це в телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва киянину повідомлено про підозру за фактом порушення рівноправності громадян залежно від національної, регіональної належності та релігійних переконань, а також заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 161, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний на території Парку-меморіалу Бабин Яр через власний акаунт у соціальній мережі Instagram публічно поширив повідомлення та відеозапис, в яких містилися антисемітські висловлювання.

Вони були спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, ненависті та приниження національної честі й гідності єврейського народу.

До цього підозрюваний просував проросійські антисемітські наративи через публікації у соцмережах Facebook, Instagram і Youtube. Там він також систематично розміщував антиукраїнські відеозаписи та стріми. 

Раніше підозрюваний у різних регіонах України проводив антиконституційні акції протесту та чинив супротив працівникам правоохоронних органів. Обвинувальні акти стосовно чоловіка перебувають на розгляді в судах.

Досудове розслідування - Деснянське УП ГУНП в місті Києві, оперативний супровід - ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ