Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

«Допомога» з влаштування до Львівського прикордонного загону за 10 тис. дол.

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох полковників Головного Управління підготовки Збройних Сил України Генерального штабу Збройних Сил України та Головного центру кадрового забезпечення Державної прикордонної служби України, які, вступивши в злочинну змову, вчинили корупційний злочин. Про це повідомили в ГПУ.

Вказані високопосадовці, використовуючи службове становище та реальну можливість впливу на працевлаштування кандидатів до державної прикордонної служби, вирішили за грошову винагороду «допомогти» громадянину влаштуватися до Львівського прикордонного загону.

За таку «послугу» вказані особи спочатку зажадали 10 тис дол США, а згодом зменшили суму до 6 тис дол США, які передавалися у два етапи.

Їх було затримано одразу після розділу останньої частини хабара, суму неправомірної вигоди вилучено. 

Дії високопосадовців кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища). 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ