Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Дрогобич запрошує відвідати ювілейний фестиваль Бруно Шульца

Упродовж 12 – 17 липня у Дрогобичі триватиме ювілейний Х Міжнародний Фестиваль Бруно Шульца, про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

Фестиваль Бруно Шульца – це циклічний проєкт, ініційований та реалізований у 2004 році Полоністичним науково-інформаційним центром ім. Ігоря Менька Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка.

Фестиваль має на меті показати актуальність, універсальність та різноплановість творчості Бруно Шульца та повернути пам’ять про цього великого письменника й художника у його рідному Дрогобичу, який завдяки його прозі здобув світову славу і у якому його було забуто упродовж довгих років.

Цьогорічний фестиваль має дві частини – перша відбувалась у Любліні 7–10 липня, друга – у Дрогобичі.

Під час фестивалю у місті автора «Цинамонових крамниць» гостей запрошують на тематичні лекції від Сергія Жадана, відеозв’язок із перекладачами Шульца та знавцями його творчості, мистецькі виставки, концерти, спектаклі.

Також під час Шульцфесту проводитиметься благодійний збір коштів на підтримку ЗСУ.

Вхід на фестивальні події – безкоштовний!

Детальна програма за посиланням: https://cutt.ly/ZLzQDSB

Довідково:

Бруно Шульц — письменник та живописець світової слави з Дрогобича єврейського походження. Літературні критики ставлять книжки Бруно Шульца на один рівень з творами Марселя Пруста та Франца Кафки.

Найвідоміші його літературні твори — «Цинамонові крамниці» та «Санаторій під клепсидрою» - перекладені на всі європейські мови, а також на японську, гебрейську, корейську.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ