Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Двох поліцейських затримали на хабарі в Одесі (відео)

Сьогодні, 11 липня, двох поліцейських Одеси затримали на хабарі у 2,5 тисячі доларів США. Про це повідомила Національна поліція України у Facebook.

"Одесит, з автомобіля якого злодій намагався поцупити речі, прострелив зловмисникові ногу з травматичної зброї та викликав поліцію. Однак працівники Хаджибеївського відділення поліції кваліфікували дії заявника як злісне хуліганство і, погрожуючи кримінальною відповідальністю, зажадали «відкуп»", - йдеться в повідомленні поліції.

Інформація щодо протиправних дій цих співробітників стала відома Одеському управлінню Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управлінню Служби безпеки України. За викритим фактом слідчими обласної прокуратури було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

З метою конспірації поліцейські отримали гроші через посередників. Не дивлячись на це, обох старших лейтенантів поліції затримали на місці події працівники УДВБ НПУ, УСБУ та прокуратури Одеської області.

Предмет хабара у затриманих вилучено. Вирішується питання щодо оголошення їм підозри та обрання міри запобіжного заходу. Хабарникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ